Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/salamatb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the author domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (این پیام در نگارش 6.7.0 افزوده شده است.) in /home/salamatb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
بیماری تالاسمی چیست؟ | علت و درمان این اختلال خونی را بشناسیم ! - 764 رفتن به نوشته‌ها

بیماری تالاسمی چیست؟ | علت و درمان این اختلال خونی را بشناسیم !

تالاسمی یک اختلال خونی ژنتیکی است که بر توانایی بدن برای تولید هموگلوبین، پروتئین موجود در گلبول های قرمز که اکسیژن را حمل می کند، تأثیر می گذارد. این وضعیت منجر به کم خونی می شود، زیرا بدن قادر به تولید گلبول های قرمز سالم کافی نیست و منجر به خستگی، ضعف و سایر عوارض می شود.

علت تالاسمی جهش در ژن های کنترل کننده تولید هموگلوبین است. این جهش می تواند از یک یا هر دو والدین به ارث برسد و شدت بیماری بستگی به جهش های ژنتیکی خاصی دارد که فرد به ارث برده است. تالاسمی بیشتر در بین مردم مدیترانه، خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی شایع است.

درمان تالاسمی بسته به شدت بیماری متفاوت است. برای موارد خفیف، نظارت منظم و گاه به گاه تزریق خون ممکن است برای مدیریت علائم کافی باشد. در موارد شدیدتر، تزریق خون منظم ممکن است برای حفظ سطح سالم هموگلوبین ضروری باشد. این می تواند منجر به اضافه بار آهن در بدن شود، بنابراین برخی از بیماران ممکن است برای حذف آهن اضافی نیاز به درمان کیلیت داشته باشند.

در برخی موارد، پیوند مغز استخوان ممکن است به عنوان یک درمان بالقوه برای تالاسمی در نظر گرفته شود. این شامل جایگزینی مغز استخوان معیوب با مغز استخوان سالم از یک اهدا کننده سازگار است. با این حال، این گزینه درمانی خطراتی را به همراه دارد و برای همه بیماران مناسب نیست.

در سال های اخیر، ژن درمانی به عنوان یک درمان بالقوه برای تالاسمی نویدبخش بوده است. این رویکرد شامل اصلاح سلول های بنیادی خود بیمار برای تولید هموگلوبین سالم است که به طور بالقوه راه حلی طولانی مدت برای این بیماری ارائه می دهد.

به طور کلی، تالاسمی یک بیماری پیچیده و چالش برانگیز است که نیاز به مدیریت و مراقبت مداوم دارد. با پیشرفت در تحقیقات پزشکی و گزینه های درمانی، امیدی برای بهبود نتایج و کیفیت زندگی برای افراد مبتلا به تالاسمی وجود دارد. برای افراد مبتلا به تالاسمی مهم است که از نزدیک با متخصصان مراقبت های بهداشتی همکاری کنند تا یک برنامه درمانی شخصی سازی شده که نیازها و شرایط خاص آنها را برآورده کند، ایجاد کنند.

منتشر شده در مقالات

اولین باشید که نظر می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *