روغن سیاه دانه چیست؟ آیا ایمن است؟
اگر به صدها مقاله علمی که در مورد فواید روغن سیاه دانه منتشر شده است نگاهی بیندازید، یک واقعیت واضح است: این روغن می تواند به بدن کمک کند تا بر تعدادی از مشکلات سلامتی غلبه کند. جای تعجب نیست که هزاران سال است که از این روغن تقویت کننده سلامت در طب سنتی استفاده می شود.
بدون هیچ عارضه جانبی، قدرت شفابخش روغن سیاه دانه – ساخته شده از دانه های زیره سیاه – در واقع کاملاً باورنکردنی است، و ذهن را به خود مشغول می کند که بیشتر مردم حتی در مورد آن چیزی نشنیده اند.
روغن سیاه دانه چیست؟
روغن سیاه دانه از دانه های گیاه زیره سیاه (Nigella sativa) که از خانواده ranunculus (Ranunculaceae) است، تهیه می شود. گیاه زیره سیاه بومی جنوب غربی آسیا، مدیترانه و آفریقا است.
قرن هاست که به خاطر دانه های معطر و خوش طعمش که می توان از آن به عنوان ادویه یا داروی گیاهی استفاده کرد، پرورش داده شده است.
این روغن را معمولاً روغن دانه زیره سیاه نیز می نامند. مراقب باشید، زیرا سیاه دانه را نباید با زیره واقعی (Cuminum cyminum)، فلفل سیاه، کنجد سیاه یا کوهوش سیاه اشتباه گرفت.
به احتمال زیاد، امیدوارکنندهترین تحقیقات در رابطه با اتصال سیاهدانه به باکتریهای مقاوم به چند دارو انجام شده است. این واقعاً یک معامله بزرگ است زیرا این به اصطلاح “ابر میکروب ها” در حال تبدیل شدن به یک خطر قابل توجه برای سلامت عمومی هستند.
اطلاعات موجود توسط موسسه ملی بهداشت نشان می دهد که:
درمان گونههایی از باکتریها و ویروسهایی که به ضد میکروبی مقاوم هستند، از جمله HIV، استافیلوکوک، سل، آنفولانزا، سوزاک، کاندیدا و مالاریا عملا غیرممکن میشوند.بین 5 تا 10 درصد از بیماران بیمارستانی به عفونت های ناشی از میکروب های بزرگ مبتلا می شوند.سالانه بیش از 90000 نفر از این بیماران جان خود را از دست می دهند که در مقایسه با 13300 مرگ بیمار در سال 1992 افزایش یافته است.افراد آلوده به سوپرباگ ها معمولاً مدت طولانی تری در بیمارستان بستری می شوند، به درمان پیچیده تری نیاز دارند و همچنین بهبود نمی یابند.
در مطالعهای که توسط کالج پزشکی جواهر لعل نهرو در هند انجام شد، محققان مشخص کردند که روغن سیاه دانه چقدر در برابر برخی از این ابر میکروبها موثر است و آن را در برابر چندین آنتیبیوتیک مانند آموکسی سیلین، گاتیفلوکساسین و تتراسایکلین جفت کردند. بر اساس این مطالعه، “از 144 سویه آزمایش شده، که بیشتر آنها به تعدادی آنتی بیوتیک مقاوم بودند، 97 سویه توسط روغن زیره سیاه مهار شدند.”
در کنار روغن پونه کوهی، چیزهای کمی در این سیاره می توانند این نوع قدرت را برای میکروب ها به رخ بکشند. این مطالعه نشان داد که به ویژه در برابر سویه های P. aeruginosa و S. aureus مقاوم به چند دارو موثر است.
کلید درک فواید روغن سیاه دانه برای سلامتی در وجود سه ماده مغذی طبیعی طبیعی است:
تیموکینون (TQ)، تیمو هیدروکینون (THQ) و تیمول. این فیتوکمیکال های باورنکردنی منجر به انواع فواید شگفت انگیز روغن سیاه دانه می شود.
فواید سلامتی
از میان بسیاری از راههایی که روغن سیاهدانه برای بدن مفید است، مواردی که در ادبیات علمی به چشم میخورد، توانایی آن را در پیشگیری از سرطان، دیابت، چاقی، ریزش مو، اختلالات پوستی و عفونتهایی مانند MRSA نشان میدهد.
1. ممکن است به مبارزه با سرطان کمک کند
به لطف فیتوکمیکال های قوی و قابلیت های آنتی اکسیدانی، روغن سیاه دانه به درمان طبیعی سرطان کمک می کند. دانشمندان کروات فعالیت ضد توموری تیموکینون و تیموهیدروکینون را با استفاده از یک مطالعه مدل حیوانی ارزیابی کردند و کشف کردند که این دو ماده شیمیایی گیاهی موجود در روغن سیاه دانه منجر به کاهش 52 درصدی سلول های تومور می شوند.
تحقیقات آزمایشگاهی در سالهای اخیر همچنین نشان میدهد که تیموکینون، فراوانترین جزء فعال زیستی در روغن سیاهدانه، به القای آپوپتوز (مرگ برنامهریزیشده سلولی) در سلولهای سرطان خون، سلولهای سرطان سینه و سلولهای تومور مغز کمک میکند.
علاوه بر این، محققان مرکز سرطان سیدنی کیمل در جفرسون هلث دریافتند که سیاهدانه نه تنها میتواند سلولهای سرطانی پانکراس را از بین ببرد، بلکه به نظر میرسد از توسعه سرطان پانکراس نیز جلوگیری میکند. این توانایی پیشگیری از سرطان به تیموکینون سیاه دانه و خواص ضد التهابی آن نسبت داده می شود.
2. سلامت کبد را ارتقا می دهد
کبد یکی از مهم ترین اندام های بدن است. تقریباً هر سمومی از طریق کبد پردازش میشود و صفرای کبد کلید هضم چربیها و شادی و سلامت ذهن و بدن شما است.
برای کسانی که به دلیل عوارض جانبی دارو، مصرف الکل یا بیماری با عملکرد ضعیف کبد دست و پنجه نرم می کنند، روغن سیاه دانه می تواند روند بهبودی را تا حد زیادی تسریع کند.
اولین باشید که نظر می دهید