آیا از قضاوت شدن توسط دیگران می ترسید؟
آیا در موقعیت های اجتماعی روزمره خودآگاه هستید؟
اگر حداقل 6 ماه است که چنین احساسی دارید و این احساسات انجام کارهای روزمره را برای شما دشوار می کند – مانند صحبت کردن با افراد در محل کار یا مدرسه – ممکن است به اختلال اضطراب اجتماعی مبتلا باشید.
اختلال اضطراب اجتماعی یک ترس شدید و مداوم از زیر نظر گرفتن و قضاوت شدن توسط دیگران است. این ترس می تواند بر کار، مدرسه و سایر فعالیت های روزانه تأثیر بگذارد. حتی می تواند دوست یابی و حفظ آن را سخت کند. خبر خوب این است که اختلال اضطراب اجتماعی قابل درمان است. درباره علائم اختلال اضطراب اجتماعی و نحوه یافتن کمک بیشتر بیاموزید.
اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟
اختلال اضطراب اجتماعی یک نوع شایع اختلال اضطرابی است. فرد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی در شرایطی که ممکن است توسط دیگران مورد بررسی، ارزیابی یا قضاوت قرار گیرد، مانند صحبت در جمع، ملاقات با افراد جدید، قرار ملاقات، حضور در مصاحبه شغلی، پاسخ دادن به یک سوال در کلاس، علائم اضطراب یا ترس را احساس می کند. انجام کارهای روزمره، مانند خوردن یا نوشیدن در حضور دیگران یا استفاده از سرویس بهداشتی عمومی، ممکن است به دلیل نگرانی در مورد تحقیر، قضاوت و طرد شدن، باعث اضطراب یا ترس شود.
ترسی که افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی در موقعیت های اجتماعی دارند آنقدر شدید است که احساس می کنند خارج از کنترل آنهاست. برای برخی افراد، این ترس ممکن است مانع رفتن به سر کار، حضور در مدرسه یا انجام کارهای روزمره شود. افراد دیگر ممکن است بتوانند این فعالیت ها را انجام دهند اما ترس یا اضطراب زیادی را در هنگام انجام آن تجربه می کنند. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است هفتهها قبل از وقوع آنها نگران درگیر شدن در موقعیتهای اجتماعی باشند. گاهی اوقات، آنها در نهایت از مکان ها یا رویدادهایی که باعث ناراحتی یا ایجاد احساس خجالت می شود اجتناب می کنند.
برخی از افراد مبتلا به این اختلال اضطراب مربوط به تعاملات اجتماعی ندارند اما در عوض در حین اجرا دچار آن می شوند. آنها علائم اضطراب را در موقعیت هایی مانند سخنرانی، رقابت در یک بازی ورزشی یا نواختن یک آلت موسیقی روی صحنه احساس می کنند.
اختلال اضطراب اجتماعی معمولا در اواخر دوران کودکی شروع می شود و ممکن است شبیه خجالتی شدید یا اجتناب از موقعیت ها یا تعاملات اجتماعی باشد. در زنان بیشتر از مردان رخ می دهد و این تفاوت جنسیتی در نوجوانان و جوانان بارزتر است. بدون درمان، اختلال اضطراب اجتماعی می تواند سال ها یا حتی تا آخر عمر ادامه داشته باشد.
علائم و نشانه های اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟
افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی وقتی مجبور به اجرای برنامه در مقابل دیگران یا بودن در کنار دیگران هستند، ممکن است:
✔️سرخ شدن، عرق کردن، یا لرزیدن وضربان قلب سریع داشته باشید.
✔️احساس کنید “ذهن آنها خالی می شود” یا احساس می کنید که معده آنها بیمار است.
✔️حالت بدنی سفت داشته باشید یا با صدایی بسیار نرم صحبت کنید.
✔️برقراری تماس چشمی، بودن در کنار افرادی که نمی شناسند یا صحبت کردن با افراد در موقعیت های اجتماعی، حتی زمانی که آنها بخواهند،دشوار است.
✔️احساس خودآگاهی یا ترس از این که مردم آنها رامنفی قضاوت کنند.
✔️از جاهایی که افراد دیگری هستند دوری کنید.
چه چیزی باعث اختلال اضطراب اجتماعی می شود؟
خطر ابتلا به اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است در خانواده ها وجود داشته باشد، اما هیچ کس به طور قطع نمی داند که چرا برخی از اعضای خانواده به آن مبتلا هستند در حالی که برخی دیگر این مشکل را ندارند. محققان دریافتهاند که بخشهای مختلفی از مغز در ترس و اضطراب نقش دارند و ژنتیک بر عملکرد این نواحی تأثیر میگذارد. با مطالعه نحوه تعامل مغز و بدن در افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی، محققان ممکن است بتوانند درمان های هدفمندتری ایجاد کنند. علاوه بر این، محققان به دنبال راه هایی هستند که استرس و عوامل محیطی در این اختلال نقش دارند.
اختلال اضطراب اجتماعی چگونه درمان می شود؟
اگر نگران هستید که ممکن است علائم اختلال اضطراب اجتماعی را داشته باشید، با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت کنید. پس از بحث در مورد سابقه شما، یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است یک معاینه فیزیکی انجام دهد تا مطمئن شود که یک مشکل فیزیکی نامربوط باعث علائم شما نمی شود. یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است شما را به یک متخصص سلامت روان مانند روانپزشک، روانشناس یا مددکار اجتماعی بالینی ارجاع دهد.
اختلال اضطراب اجتماعی عموماً با روان درمانی (که گاهی اوقات«گفتگودرمانی» نامیده می شود)، دارو درمانی یا هر دو درمان می شود. با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در مورد بهترین درمان برای شما صحبت کنید.
روان درمانی
درمان شناختی رفتاری (CBT)، یک نوع روان درمانی مبتنی بر تحقیقات، معمولا برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی استفاده می شود. CBT روش های مختلف تفکر، رفتار و واکنش به موقعیت ها را به شما می آموزد تا به شما کمک کند کمتر احساس اضطراب و ترس کنید. CBT همچنین می تواند به شما در یادگیری و تمرین مهارت های اجتماعی کمک کند، که برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی بسیار مهم است. CBT به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است و استاندارد طلایی برای روان درمانی است.
مواجهه درمانی یک روش CBT است که بر رویارویی تدریجی با ترس های زمینه ساز اختلال اضطراب تمرکز دارد تا به شما کمک کند در فعالیت هایی که دارید شرکت کنید.
تمام
اولین باشید که نظر می دهید