Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/salamatb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the author domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (این پیام در نگارش 6.7.0 افزوده شده است.) in /home/salamatb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
مبارزه با دشمن داخلی👹چگونه بیماری دیس‌لیپیدم مخفیانه سلامتی ما را تهدید می‌کند❗️ - 1002 رفتن به نوشته‌ها

مبارزه با دشمن داخلی👹چگونه بیماری دیس‌لیپیدم مخفیانه سلامتی ما را تهدید می‌کند❗️

دیس‌لیپیدم یا دیسلیپیدم به معنای عدم تعادل مناسب چربی‌ها یا لیپیدها در سیستم خونی است. وقتی این تعادل به هر دلیلی به هم می‌ریزد، می‌تواند منجر به افزایش چربی‌های خون یا افزایش گلیسریدها(تری‌گلیسریدها)شود که دربرخی موارد ممکن است به عوارضی مانند اختلالات قلبی-عروقی و دیابت انسولین-مرتبط منجر شود.

این عبارت اصطلاحاً برای توصیف شرایطی مورد استفاده قرار می‌گیرد که در آن سطوح چربی‌ها (مانند کلسترول و تری‌گلیسریدها) در خون افزایش یا کاهش پیدا می‌کند به شکلی که منجر به مشکلات سلامتی شود.

دو نوع اصلی دیس لیپیدمی وجود دارد: هیپرلیپیدمی که به سطوح بالای چربی در خون اشاره دارد و هیپولیپیدمی که به سطوح پایین لیپیدها اشاره دارد. شایع ترین شکل دیس لیپیدمی افزایش چربی خون است که اغلب با عادات سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع شده، عدم فعالیت بدنی، سیگار کشیدن و مصرف زیاد الکل همراه است. عوامل ژنتیکی نیز می توانند در ایجاد دیس لیپیدمی نقش داشته باشند.

علت‌های موجب دیس‌لیپیدم می‌تواند شامل موارد زیر باشد❗️

– تغذیه نامناسب یا مصرف زیاد چربی‌ها و کربوهیدرات‌های ساده

– کم‌فعالیتی و نبود ورزش منظم

– افزایش وزن ناشی از این دو عامل

– عوامل ژنتیکی

– برخی بیماری‌ها از جمله دیابت، آندوکرینولوژی و بیماری‌های کبدی

– مصرف داروها مانند استروئیدها یا دیگر داروهایی که ممکن است سطوح چربی خون را تحت تأثیر قرار دهند

یکی از چالش های دیس لیپیدمی این است که اغلب هیچ علامتی ایجاد نمی کند، بنابراین بسیاری از افراد ممکن است تا زمانی که یک رویداد قلبی عروقی را تجربه نکنند، از ابتلا به این بیماری آگاه نباشند. به همین دلیل، برای افراد مهم است که سطح کلسترول و تری گلیسیرید خود را به طور منظم بررسی کنند، به خصوص اگر دارای عوامل خطرزا مانند سابقه خانوادگی بیماری قلبی، چاقی، دیابت یا فشار خون بالا باشند.

احتیاط‌ و درمان

درمان دیس لیپیدمی معمولاً شامل تغییر سبک زندگی و در برخی موارد دارو می شود. اصلاح سبک زندگی ممکن است شامل پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب که دارای چربی های اشباع و ترانس کم است، افزایش فعالیت بدنی، ترک سیگار و تعدیل مصرف الکل باشد. در برخی موارد، ممکن است برای افراد داروهای کاهش دهنده کلسترول مانند استاتین ها، فیبرات ها، نیاسین یا مهارکننده های PCSK9 تجویز شود تا سطح لیپید آنها تحت کنترل باشد.

برای افراد مبتلا به دیس‌لیپیدمی بسیار مهم است تا سطوح لیپید خود را کنترل کنند و در صورت لزوم برنامه درمانی خود را اصلاح کنند. این ممکن است شامل آزمایش خون منظم برای بررسی سطح کلسترول و تری گلیسیرید، و همچنین بحث های مداوم در مورد عادات سبک زندگی و پیروی از دارو باشد.

در نتیجه، دیس لیپیدمی یک بیماری شایع است که در صورت عدم درمان می تواند عواقب جدی داشته باشد. در هر صورت، مشورت با پزشک و متخصص تغذیه مهم است تا بتوانند بر اساس وضعیت شما، نکات مناسب درمان و پیشگیری از دیس‌لیپیدم را مشخص کنند.

منتشر شده در مقالات

اولین باشید که نظر می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *